Nieuwe NIMH-hoogleraar aan Leidse Universiteit

07/10
2011
Doctor Ben Schoenmaker van het Nederlands Instituut voor Militare Historie (NIMH) in Den Haag is met ingang van 1 januari 2012 benoemd tot bijzonder hoogleraar Militaire Geschiedenis aan de Universiteit Leiden.

Schoenmaker studeerde geschiedenis in Leiden. Via zijn dienstplicht kwam hij in 1988 te werken bij de Sectie Militaire Geschiedenis, een van de voorlopers van het NIMH. Hij werkt daar momenteel als hoofd van de Afdeling Operationele Dienstverlening en Ondersteuning.

Zijn publicaties bestrijken een groot deel van de Nederlandse militaire geschiedenis. Schoenmaker promoveerde in 2009 op de studie ‘Burgerzin en soldatengeest, de relatie tussen volk, leger en vloot 1832-1914’. In Leiden gaat hij zich richten op de geschiedenis van vredesoperaties.

Traditie

Schoenmaker treedt met zijn aanstelling in de voetsporen van NIMH-collega professor doctor Petra Groen, die de Leidse leerstoel sinds 1994 heeft bezet. De historicus is de vijfde uit het militair-historische domein van Defensie die een aanstelling als universitair hoogleraar in de wacht heeft gesleept. Naast Schoenmaker en Groen zijn prof. dr. Herman Amersfoort, prof. dr. Jan Hoffenaar en prof. dr. Wim Klinkert aangesteld op universiteiten in Amsterdam en Utrecht.

Datum: vrijdag 7 oktober 2011, 15:51
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Amersfoort, Amsterdam, Leiden, Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry