Generaal-majoor Middendorp nieuwe Commandant der Strijdkrachten

28/09
2011
Generaal-majoor Tom Middendorp volgt medio 2012 generaal Peter van Uhm op als Commandant der Strijdkrachten. Generaal van Uhm gaat dan met leeftijdsontslag.

Middendorp werd op 6 september 1960 geboren in het Gelderse Rheden. Hij begon zijn loopbaan in 1979 aan de Koninklijk Militaire Academie, gevolgd door een jaar specialistische opleiding aan het Genieopleidingscentrum in Vught. Vervolgens heeft hij diverse functies vervuld binnen de genie.

Nadat hij de Hogere Militaire Vorming bij de landmacht had voltooid, volgde in 1994 een plaatsing bij de landmachtstaf. Na een opleiding in de VS werd hij in 1997 voor het eerst geplaatst op het Haagse ministerie van Defensie als militair assistent van de Plaatsvervangend Chef Defensiestaf. Na een functie bij het Eerste Duits-Nederlandse Legerkorps werd hij in 2001 benoemd tot commandant van een geniebataljon in Wezep. Hierna trad hij als kolonel aan bij de Hoofddirectie Algemene Beleidszaken van het ministerie, waar hij zich onder meer bezighield met de intensivering van de civiel-militaire samenwerking.

In 2006 werd hij voor de eerste keer uitgezonden naar Afghanistan, waar hij functioneerde als Senior Political Advisor. Begin 2008 kreeg hij het commando over 13 Gemechaniseerde Brigade in Oirschot. Ruim een jaar later volgde een tweede uitzending naar Afghanistan, waar hij het commando voerde over de Taskforce Uruzgan. Sinds eind 2009 vervult hij de functie van Directeur Operaties bij de Defensiestaf.

Ter voorbereiding op zijn functie als Commandant der Strijdkrachten wordt generaal-majoor Middendorp vanaf 4 januari 2012 belast met werkzaamheden en projecten bij de Defensiestaf en wordt hij bevorderd tot luitenant-generaal.

Voor generaal Peter van Uhm komt een einde aan een militaire carrière die in 1972 begon. Hij werd op 17 april 2008 Commandant der Strijdkrachten.

Datum: woensdag 28 september 2011, 12:29
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Gelderland, Noord-Brabant, Oirschot, Rheden, Vught

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry