Tweederde Nederlanders wil in de toekomst elektrische fiets

22/09
2011
AMSTERDAM (EZPress) - Zodra Nederlanders het gemak van een Ebike zelf ervaren raken ze enthousiast. Sterker nog 60 procent geeft na een proefrit aan zon fiets in de toekomst te willen kopen zo blijkt uit cijfers van Gazelle afkomstig van onderzoeksbureau Blauw.

De opmars van de Ebike lijkt niet te stuiten. Toch kampt deze fiets nog steeds met een aantal vooroordelen. Zon 42 procent van de Nederlanders denkt namelijk dat het vooral een fiets voor ouderen of voor mensen met een lichamelijke beperking is. Dus besloot Gazelle de afgelopen maanden door het hele land proefritten te organiseren om de koudwatervrees weg te nemen en de fietservaringen van de berijders te meten. Gazelle constateert daarbij een significante verandering in de meningsvorming over de Ebike vr en n de proefrit. In totaal valt het 70 procent van de respondenten aan het begin van de proefrit op dat een elektrische fiets veel beter rijdt dan een conventionele fiets. Die overtuiging groeit naarmate iemand langer op de fiets zit. Aan het eind van de proefrit zegt maar liefst 90 procent dat de Ebike veel beter fietst. Zon 60 procent geeft aan er in de toekomt een te willen aanschaffen. Bovendien laat bijna 6 op de tien Nederlanders na een proefrit weten dat ze met een elektrische fiets meer kilometers zouden afleggen en 43 procent zegt dat te doen omdat het op die manier mogelijk is langere afstanden te kunnen afleggen. Tenslotte laat een op de vijf respondenten weten dat ze de Ebike meer zouden gebruiken omdat elektrisch fietsen leuker is. Tien procent noemt gezondheidsaspect de belangrijkste reden om de Ebike te pakken.

De cijfers tonen volgens Sacha Boedijn secretaris afdeling Fietsen van RAI Vereniging opnieuw aan dat de Ebike fietsen in het algemeen en fietsen naar het werk in het bijzonder een flinke stimulans kan geven. Dit rechtvaardigt een betere positie van de bedrijfsfiets in de huidige werkkostenregeling dan nu het geval is.

Einde bericht

Bron Rai Vereniging

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 22 september 2011, 11:19
Bron: EZPress Verkeer en Vervoer
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry