Eurofiber start bouw datacenter regio Utrecht

16/09
2011
UTRECHT (EZPress) - Eurofiber is gestart met de bouw van een datacenter in de regio Utrecht. Het datacenter is het eerste in Utrecht. Het nieuwe datacenter biedt organisaties niet alleen veilig onderdak aan hun bedrijfssystemen en gegevens maar ook aansluiting op het landelijk dekkende glasvezelnetwerk van Eurofiber.

Verlengstuk van verbindingen

De snelle en betrouwbare glasvezelverbindingen van Eurofiber vormen de basis van veel bedrijfskritische datacommunicatienetwerken. De realisatie van het datacenter in Utrecht is dan ook een volgende logische stap in de uitbreiding van de dienstverlening van het bedrijf.

Het regionale datacenter is een verlengstuk van onze verbindingen en biedt gebruikers dezelfde hoge beschikbaarheid veiligheid en openheid als ons glasvezelnetwerk. We denken hiermee tegemoet te komen aan de behoeften van veel bedrijven in de regio Utrecht maar ook daarbuiten. De centrale ligging van het datacenter maakt het een gunstige locatie voor de distributie van data door heel Nederland aldus Alex Goldblum algemeen directeur van Eurofiber.

Hoge beschikbaarheid en kostenefficintie

Met het nieuwe datacenter biedt Eurofiber organisaties een colocatie die een hoge beschikbaarheid van hun systemen garandeert. Door de reeds aanwezige verbinding met het netwerk van Eurofiber hebben ze tegelijkertijd de mogelijkheid om zonder hoge investeringen data door heel Nederland te verspreiden.

Vrije keuze verbindingen

Gebruikers van het regionale datacenter zijn niet gebonden om voor het ontsluiten van hun systemen in het datacenter verbindingen van Eurofiber af te nemen. Ook hier biedt het bedrijf zijn klanten keuzevrijheid net zoals bij zijn glasvezelnetwerk dat open is voor alle protocollen diensten en providers.

Ideale regionale oplossing

Het nieuwe datacenter van Eurofiber is een ideale oplossing voor bijvoorbeeld het hosten en spiegelen van ICTomgevingen of uitwijktoepassingen. Dit geldt zeker voor bedrijven in de regio Utrecht Hilversum en Amersfoort. Doordat de afstand tussen hun vestiging en het datacenter klein is blijven de kosten voor netwerkapparatuur beperkt. Het datacenter voldoet bovendien aan hoge veiligheidseisen en is energiezuinig.

Het datacenter van Eurofiber in Utrecht zal naar verwachting begin 2012 de deuren openen.

Einde bericht

Bron Eurofiber

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 16 september 2011, 10:25
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amersfoort, Hilversum, Noord-Holland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry