Hillen bespreekt missies met Britse collega

13/09
2011
Minister van Defensie Hans Hillen heeft vandaag met zijn Britse collega dr. Liam Fox gesproken, onder meer over piraterijbestrijding en de situatie in Libië. Beide bewindslieden ontmoetten elkaar vandaag op de internationale beurs voor Defence en Security Equipment (DSEI) in Londen. Hier zijn 19 Nederlandse bedrijven vertegenwoordigd om hun technologische noviteiten op het gebied van veiligheid en defensie te tonen. De beurs wordt vooral bezocht door buitenlandse politieke en hoge militaire delegaties.

Ter gelegenheid van de DSEI liggen in de Thames verschillende Britse en buitenlandse marineschepen afgemeerd, waaronder het Nederlandse Hydrografisch Opnemingsvaartuig Hr. Ms. Snellius. Hillen kreeg hier niet alleen een rondleiding, maar werd ook bijgepraat door de commandant, luitenant ter zee der eerste klasse Jan Hoog.
 
Het Commando Zeestrijdkrachten beschikt over 2 hydrografisch opnemingsvaartuigen. De hoofdtaak van dit type schip is het verrichten van civiele hydrografische opnemingswerkzaamheden op het Nederlands Continentale Plat (NCP). Daarnaast gebeurt hetzelfde in de wateren rond onze overzeese gebiedsdelen in het Caribische gebied en verrichten de schepen militaire hydrografische opnemingswerkzaamheden om informatie te verschaffen over de eigen en overige operatiegebieden. Dit ter ondersteuning van bijvoorbeeld mijnenbestrijdingsoperaties en amfibische operaties. De schepen zijn ook uitgerust met hydrografische sloepen waarmee zij ondiepe wateren in kaart kunnen brengen.

Datum: dinsdag 13 september 2011, 16:56
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Londen, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry