Herinneringsmedaille voor 'afbreken en opbouwen'

08/09
2011
Trots en waardering, die woorden sprak Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm vanochtend uit in de Expo in Houten. Daar reikte de generaal aan ruim 250 militairen van de landmacht, luchtmacht, marine en marechaussee de Herinneringsmedaille Vredesoperaties uit. Ze werkten mee aan de afbouw van de Taskforce Uruzgan en de opbouw van de politietrainingsmissie in Kunduz.

De uitreiking van de Herinneringsmedaille Vredesoperaties in de Houtense evenementenhal was niet alleen voor de militairen zelf een mooi ceremonieel sluitstuk van hun uitzending. Ook hun relaties, 400 man sterk, maakten applaudisserend en fotograferend van het moment gebruik de gepasseerde missie feestelijk af te ronden. Het thuisfront kreeg via de militair ‘het roosje’ uitgereikt, een speld met een verzilverde roos.

Thuisfront

`Ik wil u hartelijk danken voor uw bijdrage aan deze missie`, richtte generaal Van Uhm zich tijdens de ceremonie dan ook tot de relaties op de tribune. `Dankzij u konden wij zoveel van onze mensen vragen.`

Afbreken en opbouwen

Van Uhm tegen de militairen: `Een deel van u is hier vanwege de bijdrage aan het begin van de missie in Noord-Afghanistan, een ander deel vanwege het einde in Zuid-Afghanistan. Afbreken en opbouwen tegelijkertijd; het is bijna onmogelijk, maar u heeft het mogelijk gemaakt.`

Het grootste deel van de militairen bouwden de afgelopen maanden op Kunduz en Mazar-e-Sharif infrastructuur, computernetwerken en telecommunicatiestructuren en stelden voertuigen, wapens en overig materieel gereed.

Datum: donderdag 8 september 2011, 17:02
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Houten, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry