Luchtmachtdagen bieden blik op toekomst

07/09
2011
Met de slogan ‘de toekomst hangt in de lucht’ presenteert de Koninklijke Luchtmacht zich tijdens de komende Luchtmachtdagen op 16 en 17 september op Vliegbasis Leeuwarden.

De slogan is afgeleid van het Defensiethema van dit jaar: ‘Future Operations’, de krijgsmacht van de toekomst. De Luchtmachtdagen zijn bedoeld om de Nederlandse samenleving kennis te laten maken met medewerkers en materieel van de luchtmacht.

Vliegshow

Een van de hoogtepunten is de vliegshow. Dit jaar kunnen bezoekers onder meer Patrouille Acrobatique de France, de Red Arrows en de Red Devils  verwachten. Ook zijn er verschillende soloteams aanwezig waaronder een Belgisch en Turks F-16-demoteam.

Het Nederlandse F-16 Solo Display Team verzorgt een optreden en het Apache Solo Display Team is te bewonderen in de nieuwe kleuren. Een Air Power-demonstratie geeft een goed beeld van de samenwerking tussen de krijgsmachtdelen en de onmisbare rol die het luchtwapen hierin vervult. De vliegshow is op beide dagen van 09.00 uur tot 17.00 uur ook live te volgen via de internetsite van Defensie.

Tentoonstellingsterrein

Naast de vliegshow biedt de static show eveneens een kijkje in de toekomst. Samen met de Groep Geleide Wapens en andere luchtmachteenheden laten medewerkers het belang van onderlinge informatie-uitwisseling zien. Daarnaast staat een Joint Strike Fighter stand op het tentoonstellingterrein en is de uitrusting en werkplek van morgen te zien.

Social media

Nieuw dit jaar en passend in het thema is de inzet van social media. De Luchtmachtdagen zijn via Twitter, Facebook en Hyves te volgen. Een Luchtmachtdagen-app biedt informatie over het vliegprogramma, de deelnemende teams, de bereikbaarheid en de static show. Daarnaast kent de gratis iPhone-applicatie een game waarmee de spelers kans maken op een vlucht in een vliegsimulator. Voor alle smartphone-gebruikers is ook een mobiele website beschikbaar: luchtmachtdagen.luchtmacht.nl.

Uitgebreide informatie

Meer informatie over onder meer de bereikbaarheid is te vinden op Luchtmachtdagen 2011.

Datum: woensdag 7 september 2011, 16:23
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Friesland, Leeuwarden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry