Groen licht voor uitsluitend OVchip in bus tram en metro

07/09
2011
DEN HAAG (EZPress) - Vanaf 3 november 2011 kan in Nederland in bus metro en tram niet meer met de strippenkaart maar alleen nog met de OV chipkaart gereisd worden. Vandaag heeft minister Schultz van Haegen Infrastructuur en Milieu toestemming gegeven om de strippenkaart af te schaffen in de laatste zes regios in Nederland. Dit schrijft de minister vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

De decentrale overheden die nu toestemming hebben gekregen zijn de provincie NoordBrabant Utrecht Groningen Drenthe het Bestuur regio Utrecht en Samenwerkingsverband Regio Eindhoven. In de rest van Nederland is de overstap van strippenkaart naar enkel ov chipkaart in bus tram en metro al eerder gemaakt.

Bij het verlenen van toestemming toetst het ministerie of de regio voldoet aan een aantal vooraf afgesproken criteria. Uit de toetsing blijkt dat ook de laatste zes vervoersregios voldoen aan deze criteria waarbij het belang van de reiziger voorop staat.

In de trein kan voorlopig nog wel met een papieren kaartje n met een ov chipkaart gereisd worden. Naar verwachting zal het papieren treinkaartje eind 2012 door NS worden afgeschaft.

Einde bericht

Bron Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 7 september 2011, 08:05
Bron: EZPress Verkeer en Vervoer
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Drenthe, Eindhoven, Groningen, Noord-Brabant, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry