LeasePlan Nieuwe auto kiezen blijft serieuze zaak

05/09
2011
AMSTERDAM (EZPress) - Nederlanders gaan niet over n nacht ijs als het om de keuze van een nieuwe auto gaat. Vrouwen doen er gemiddeld vijf weken over om hun keus te maken mannen zelfs meer dan anderhalve maand. Dat blijkt uit het LeasePlan Instapweken Onderzoek onder 1000 autobezitters. Vrouwen orinteren zich duidelijk vaker op een kleinere auto mannen doorgaans op een wat grotere middenklasser. Klein of groot de Nederlander is doorgaans behoorlijk trots op de eigen auto 66 geeft een rapportcijfer 8 of hoger 20 zelfs een 9 of een 10.

Een nieuwe auto draagt ook wezenlijk bij aan het geluksgevoel van de gemiddelde Nederlander. Maar liefst 84 van de ondervraagden zegt gelukkig te worden van een nieuwe auto. Leaserijders spannen de kroon 97 heeft een heerlijke dag als de sleutels van de nieuwe leaseauto worden overhandigd. De leaseauto voelt dus meer als een onbezorgd cadeau dan een auto in eigen bezit.

De merken Opel Ford en Volkswagen zijn het meest populair bij zowel mannen als vrouwen maar in de vrouwen top 10 doen ook de kleinere autos van Suzuki het goed. Opvallend is het lage aandeel SUVs bij niet meer dan 2 van de ondervraagden gaat de voorkeur uit naar een PC Hooft tractor.

Uit het onderzoek blijkt verder dat autobezitters een kleine tot middenklasse auto kiezen als ze zouden gaan leasen. En omgekeerd kiest de Nederlander die van de leaseauto zou overstappen naar een privauto er voor om juist kleiner te gaan rijden. Erik Staat marketing directeur van LeasePlan vindt dat opvallend Bij nietleaserijders heerst kennelijk het idee dat leasen duur is en dat je je dus maar beter kunt beperken. Bij leaserijders is het precies andersom die weten dat het hebben van een eigen auto duur is en dat je je dan dus maar beter kunt inhouden.

Hardnekkig vooroordeel autoleasing goedkoper dan men denkt

Die conclusie blijkt ook uit de verdere onderzoeksuitkomsten van het LeasePlan Instapweken Onderzoek. Zo blijkt dat de meeste Nederlanders eigenlijk geen idee hebben wat ze per maand kwijt zijn aan hun eigen auto. Staat Het is een hardnekkig vooroordeel dat het bezit van een eigen auto financieel voordeliger is dan het rijden van een leaseauto. Maar leasen is goedkoper dan je denkt. In de prijs van de laatste zit alles verdisconteerd onderhoud schade pechhulp brandstof verzekering afschrijving enzovoorts. Dat sommetje maken de meeste mensen niet als het om de eigen auto gaat. Ik ben ervan overtuigd dat ruim 50 van de autobezitters voor hetzelfde geld dat ze nu kwijt zijn een nieuwere veiligere en meer milieuvriendelijke leaseauto zou kunnen rijden.

Het onderzoek heeft plaatsgevonden in het kader van de LeasePlan Instapweken. Tijdens de Instapweken die nog lopen tot en met 15 september aanstaande krijgt de MKBer en ZZPer minstens 1000 euro extra inruilwaarde. De mediacampagne is erop gericht om de heersende vooroordelen over de kosten van leasen weg te nemen bij deze doelgroep.

Toelichting op het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door MediaXplain in opdracht van LeasePlan Nederland. In totaal werkten 1.000 autobezitters netto 48 man 52 vrouw aan het onderzoek mee.

Einde bericht

Bron Creative Venue

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 5 september 2011, 11:19
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry