Slachtoffers Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea herdacht

03/09
2011
De ruim 6200 jonge mannen en vrouwen, die in de jaren 1945-1962 het leven lieten tijdens militaire acties in het toenmalige Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea, zijn vandaag herdacht. Dat gebeurde door meer dan 20.000 veteranen en nabestaanden van de slachtoffers bij het Nationaal Indië-monument in het Nationaal Herdenkingspark in Roermond.

Minister van Defensie Hans Hillen sprak zijn waardering uit voor de inspanningen die de Indië-veteranen destijds namens Nederland hebben verricht onder moeilijke omstandigheden. Ook stond Hillen stil bij de persoonlijke ervaringen van Jan Geraerdts in Nieuw-Guinea en van voormalig Nederlands-Indiëgangers Ad Tromp en Ridder Militaire Willems-Orde Albert Hoeben.
 
De bewindsman roemde de inzet van de Indië-veteranen in de afgelopen decennia om te komen tot betere nazorg, maatschappelijke waardering en erkenning. Hillen concludeerde dat dankzij deze inzet Nederland tegenwoordig wel over een volwaardig veteranenbeleid beschikt en veteranen nu wel de nazorg krijgen die zij verdienen.

Verwijzingen

Toespraak minister Hillen bij de herdenking van gesneuvelde militairen in Nederlands-Indië op 3 septemer 2011 in RoermondToespraak | 3 september 2011 | pdf, 5 pagina’s,

25 KB

Datum: zaterdag 3 september 2011, 16:30
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Limburg, Roermond

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry