Ridder Kroon aanwezig bij afscheid Petraeus

31/08
2011
Ridder Militaire Willems-Orde kapitein Marco Kroon is vandaag, in Washington, aanwezig bij de afscheidsceremonie van generaal David H. Petraeus. Kroon is op persoonlijke titel uitgenodigd. Beide militairen ontmoetten elkaar in september 2009 tijdens een Freedom Lecture in Eindhoven waar Petraeus spreker was.

Generaal Petraeus diende onder meer als commandant van ISAF en U.S. Forces – Afghanistan. Vanaf 1 september is hij de nieuwe directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Petraeus is de zoon van Sixtus Petraeus, een Nederlandse kapitein uit Franeker die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog naar de VS vertrok.

Als commandant van een 29-koppige eenheid van het Korps Commandotroepen onderscheidde Kroon zich, in de periode van maart tot augustus 2006, tijdens vele gevechtscontacten met daden die getuigen van moed, beleid en trouw. De kapitein ontving op 29 mei 2009 de Militaire Willems-Orde uit handen van Hare Majesteit de Koningin. Kroon kreeg de hoogste dapperheidonderscheiding die ons land kent op grond van zijn optreden in Afghanistan.

Datum: woensdag 31 augustus 2011, 13:27
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Eindhoven, Noord-Brabant, Verenigde Staten, Washington

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry