CBS Producentenvertrouwen verder omlaag

25/08
2011
DEN HAAG (EZPress) - De stemming onder ondernemers in de industrie is in augustus verslechterd. Het producentenvertrouwen daalde van 22 in juli naar 33 in augustus. Het is de vijfde keer op rij dat het producentenvertrouwen afnam.

Het producentenvertrouwen is samengesteld uit drie deelindicatoren het oordeel over de orderpositie de verwachte productie in de komende drie maanden en het oordeel over de voorraden gereed product.

De daling van het producentenvertrouwen in augustus kan geheel worden toegeschreven aan het oordeel over de orderpositie. De ondernemers waren veel somberder over hun orderpositie dan in juli. Over de voorraden gereed product waren zij juist iets minder ontevreden. De verwachting over de productie in de komende drie maanden veranderde nauwelijks.

Net als in juli waren de ondernemers negatief over de toekomstige werkgelegenheid in hun branche. Het aantal ondernemers dat verwachtte dat de personeelsomvang in de komende drie maanden af zal nemen was groter was dan het aantal dat een toename voorzag.

De waarde van hun orderontvangst is volgens de ondernemers in de afgelopen drie maanden afgenomen. De index orderpositie orders uitgedrukt in maanden werk was in augustus met 1036 even hoog als in juli.

Einde bericht

Bron CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 25 augustus 2011, 10:44
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry