Vlaardingen vertrekt voor 4 maanden

08/08
2011
De mijnenjager Hr. Ms. Vlaardingen vertrekt vandaag uit thuishaven Den Helder. De komende 4 maanden maakt het marineschip deel uit van het permanente mijnenbestrijdingflottielje van de NAVO, de Standing NATO Mine Counter Measures Group 1.

Hoofdtaak van de Standing NATO Mine Counter Measures Group 1 (SNMCMG1) is het ruimen van explosieven en het mijnenvrij houden van de zee, kustwateren en havenmondingen. Het vlootverband wordt standaard ingezet op de Noordzee en Oostzee voor het ruimen van zeemijnen en explosieven uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Naast deze zogenoemde historical ordnance disposal operaties, maakt het vlootverband momenteel ook onderdeel uit van de snel inzetbare interventiemacht van de NAVO, de NATO Response Force (NRF). 

Explosieven ruimen

SNMCMG1 bestaat momenteel uit het Etse stafschip Tasuja, de Noorse mijnenveger Maaløy, de Duitse mijnenjager Überherrn en de Nederlandse mijnenjager Hr. Ms. Vlaardingen. Het vlootverband wordt aangestuurd door een Belgisch-Nederlandse staf. Na vertrek uit Den Helder gaan de schepen explosieven onschadelijk maken op de Noordzee.

Datum: maandag 8 augustus 2011, 11:13
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Den Helder, Noord-Holland, Vlaardingen, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry