Kees Driehuis omver geblazen door webversie tv-quiz

07/08
2011
Kees Driehuis, sinds 1989 presentator van Per Seconde Wijzer, is geheel van zijn stuk gebracht door de online variant van zijn tv-quiz. Hij vindt het geweldig. “Ik bleek al snel een middelmatig speler te zijn, maar het was erg leuk om te doen. Dat vond ik opvallend, dat iets dat me zo vertrouwd is, me toch opnieuw wist te grijpen.” De online versie liet lang op zich wachten. “Dat het toch gerealiseerd is, komt omdat internet steeds belangrijker wordt, en de VARA veel waarde hecht aan deze spelletjes.”

Ook op internet krijgen de kandidaten slechts 200 seconden speeltijd. Een zeer korte periode. “Op televisie komen daar nog camera’s bij, maar het moeilijkst blijkt toch het snel oprakelen van de kennis. Want veel mensen weten wel veel, maar om het in korte tijd naar boven te halen is een ander verhaal.”

De online versie kan volgens Driehuis werken als voorbereiding voor mensen die de quiz op tv willen spelen. “Maar je moet voor de quiz ook echt basiskennis hebben om het te kunnen spelen. Daarom stellen we tijdens zo’n selectiedag ook open vragen. En dan blijkt dat veel mensen zichzelf lichtelijk overschatten“, besluit hij in Avrobode.

De quiz is te spelen op quiz.vara.nl.

Datum: zondag 7 augustus 2011, 10:36
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry