Nederlandse militaire ploeg wint 4 medailles

25/07
2011
De Nederlandse militaire sportploeg neemt 4 medailles terug naar Nederland. Het eremetaal werd gewonnen op de Militaire Wereldspelen die van 16 tot en met 24 juli plaatsvonden in Rio de Janeiro (Brazilië).

Soldaat 1 Peter Müllenberg stond in de finale van het boksen (klasse tot 75 kg) tegenover Hassen Chgtami uit Turkije. Hij won de wedstrijd met 13-11 en veroverde goud. Collega-bokser wachtmeester 1 Hüsnü Koçabas nam de bronzen medaille (klasse tot 60 kg) in ontvangst.

Judo
Debuterend judoka wachtmeester Benjamin van Leeuwaarde won zilver in de gewichtsklasse tot 100 kg. Hij verloor in de finale van voormalig civiel wereldkampioen Luciano Correa uit Brazilië.

Voetbal
De Nationale Militaire Equipe vrouwenvoetbal sleepte op de laatste dag van het toernooi een bronzen medaille in de wacht door te winnen van Frankrijk met 2-0.

31e plaats
Nederland sluit de vijfde Militaire Wereldspelen af met een 31e plaats in het medailleklassement. Brazilië werd eerste met 114 medailles, China tweede met 99 medailles en Italië behaalde de derde plek met 51 medailles.

Een uitgebreid verslag is te vinden op de site van Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS).

Datum: maandag 25 juli 2011, 15:40
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Brazilië, China, Frankrijk, Rio de Janeiro, Turkije