Leegloop kinderopvang door bezuinigingen

04/08
2011
ZOETERMEER (EZPress) - Tienduizenden ouders halen de komende jaren hun kinderen van crches en buitenschoolse opvang af vanwege de bezuinigingsplannen van het kabinet.

Dat meldt het Algemeen Dagblad naar aanleiding van een onderzoek in opdracht van het Netwerkbureau Kinderopvang.

In 2014 zullen volgens de prognose 5 tot 13 procent minder kinderen gebruikmaken van de kinderopvang. Dat zijn 39.000 tot 104.000 kinderen. Het Algemeen Dagblad schrijft dat met name de buitenschoolse opvang te maken krijgt met een leegloop.

Uit het onderzoek blijkt dat ouders door de bezuinigingen niet een kwart maar driekwart meer gaan betalen voor de opvang van hun kinderen. Het kabinet bagatelliseert de toenemende kosten aldus de onderzoekers.

Kinderopvangorganisaties Humanitas en SKON zien dat ouders zoeken naar creatieve manieren om alternatieve kinderopvang te regelen. Zo worden familie en bekenden ingezet en neemt de vraag naar au pairs toe.

Abvakabo FNV en de FNV Vakcentrale roept ouders werkgevers en werknemers in de kinderopvang op dit kabinet te laten stoppen met bezuinigen op de kinderopvang. Duurzaam investeren niet bezuinigen Ben je het daarmee eens Onderteken dan de petitie die in september wordt aangeboden aan minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Samen sterk. Al bijna 6.000 mensen hebben de petitie ondertekend

Website petitie httpwww.surveymonkey.coms7GX5HZX

Einde bericht

Bron Abvakabo FNV

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 4 augustus 2011, 09:39
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Zoetermeer, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry