Mobiele managers multi-tasken vaker buiten kantoortijd

02/08
2011
Laren, 2 augustus 2011 – Mobiele apparaten zorgen ervoor dat Nederlandse managers steeds meer buiten kantoortijd doorwerken. De tablet is hierbij zelfs al populairder dan de smartphone: 24 procent van de managers met een tablet is meer in privétijd gaan werken, tegenover 21 procent van de smartphonebezitters. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Kadenza, specialist op het gebied van Enterprise Intelligence. Onderzoeksbureau SSI vroeg daarvoor 306 Nederlandse managers naar het gebruik van de smartphone en tablet in zowel persoonlijke als zakelijke context.

Vrouwelijke managers maken buiten werktijd intensiever gebruik van mobiele apparaten dan hun mannelijke collega’s. 24 procent van de vrouwelijke managers is door haar smartphone meer buiten kantoortijd gaan werken, tegenover 20 procent van de mannen. De vrouwelijke manager gebruikt de smartphone daarnaast vaker voor privédoeleinden dan de man. Bij 65 procent van de vrouwen ligt de nadruk op privégebruik (50 tot 100 procent van de activiteiten) terwijl die verdeling bij mannelijke managers net boven de helft (54%) uitkomt. De tablet laat in deze geen verschillen tussen mannen en vrouwen zien.

Erik Leene, directeur van Kadenza: “De opkomst van smartphones en andere mobiele apparaten brengt een flexibeler werkklimaat met zich mee. Managers kunnen gemakkelijker thuis of onderweg doorwerken. Hierdoor neemt de behoefte aan tijd- en plaatsonafhankelijke toegang tot informatie steeds verder toe. Smartphones en tablets maken het managers immers mogelijk om op elke plek en elk gewenst tijdstip inzicht te krijgen in de actuele stand van zaken van hun bedrijf of divisie. Up-to-date informatie over de status van projecten, de verkoopcijfers en de omzet moeten dus continu beschikbaar zijn. Met de tablet wordt het nu zelfs voor mannen makkelijk om te multi-tasken.”

Het volledige onderzoeksrapport is te downloaden via http://gurl.im/b1e91xb

Datum: dinsdag 2 augustus 2011, 11:16
Bron: Kadenza
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry