Tour de France breekt kijkcijferrecords bij NOS

25/07
2011
Tv-kijkend Nederland heeft de afgelopen weken in groten getale naar de Tour de France gekeken. De live registraties van de 21 etappes bij de NOS trokken gemiddeld ruim één miljoen kijkers, tegen gemiddeld 770.000 vorig jaar. Dat heeft de NOS maandag laten weten. De live reportage van de NOS op de slotdag, afgelopen zondag, was het meest in trek. “Deze gaat met gemiddeld 1,7 miljoen kijkers de boeken in als de meest beke- ken uitzending van deze Ronde van Frankrijk“, aldus NOS.

Het aantal kijkers bereikte zondag een piek rond 17.28 uur, toen Mark Cavendish de laatste etappe van deze Tour in de massasprint won. “Op dat moment keken er bijna 2,7 miljoen mensen naar Nederland 1. Dit was niet alleen het meest bekeken tv-moment van de Tour van dit jaar, maar zelfs van alle Tour-uitzendingen sinds het begin van deze eeuw.”

Bijna 60 procent van de Nederlanders – wat neerkomt op 8,7 miljoen mensen – zat de afgelopen weken tenminste vijf minuten achter elkaar voor de buis voor de live-uitzendingen van de NOS tijdens Tour de France 2011.

Ook de late night-talkshow De Avondetappe was met gemiddeld 1,1 miljoen een grote publiekstrekker. Vorig jaar keken naar de Tour-show gemiddeld 785.000 mensen.

De meest bekeken aflevering van De Avondetappe van dit jaar – met gemiddeld precies 1,8 miljoen kijkers – was de editie van zondag 10 juli. Dit was de dag van de `prikkeldraadval’ van Johnny Hoogerland.

Datum: maandag 25 juli 2011, 13:50
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment
Tags: Frankrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry