Nine-eleven gevaarlijk voor internetters

11/09
2009
Vandaag is het precies 8 jaar geleden: de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten die aan bijna 3000 mensen het leven kostten. Wie op internet meer informatie zoekt over 9/11 moet heel erg oppassen, meldt beveiliger Trend Micro.

Want wie op 9/11 zoekt, loopt grote kans op een pagina te komen die besmet is met malware. De mensen die verantwoordelijk zijn voor FAKEAV - dat internetters valse virusmeldingen voorschotelt en hen probeert over te halen te klikken om 'speciale verwijdertools' op te halen (die daarna uiteraard alleen maar méér malware op de computer installeren - hebben een aantal websites gemaakt die zó gemanipuleerd zijn, dat ze hoog eindigen bij de resultaten van zoekmachines, bijvoorbeeld bij Google - zoals op de foto hiernaast te zien is. Wie via Google (of een andere zoekmachine) op zo'n gecorrumpeerde site belandt, loopt grote kans besmet te worden met TROJ_FAKEAV.BOH.

Volgens Trend Micro is het het slim om niet zomaar op alle resultaten van zoekmachines te klikken, maar om bijvoorbeeld alleen naar specifiek 9/11-nieuws te zoeken bij grote nieuwssites.

Datum: vrijdag 11 september 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT
Tags: Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry