Zo zit het: gratis update Vista naar 7 bij nieuwe pc

11/09
2009
De upgrademogelijkheden van Windows 7 zijn niet voor iedereen duidelijk. Wanneer krijgt men nu een gratis upgrade als een pc met Vista is aangeschaft en wanneer moet iemand een volledige versie kopen? Hieronder hebben we het voor u nog een keer op een rijtje gezet.

Upgrade-voucher

Wie tussen 26 juni van dit jaar tot 31 januari 2010 een computer (heeft) aan(ge)schaft waarop Windows Vista is geïnstalleerd, krijgt de mogelijkheid aangeboden om over te stappen naar Windows 7, wanneer deze beschikbaar komt op 22 oktober. Let wel dat u daar geen recht op hebt: niet iedere computerleverancier doet namelijk mee aan deze actie. U kunt dus niet van iedere computerwinkel eisen dat u gratis mag overstappen naar Windows 7.

De meeste grote winkelketens in Nederland doen echter wel mee aan deze zogenaamde Upgrade Option van Microsoft. Hieronder vindt u een lijst van een aantal ketens waarbij u gratis* kunt overstappen van Windows Vista naar Windows 7:

Dell

Dixons

Mycom

Paradigit

Alternate

Funprice

Packard Bell

* bij sommige winkelketens betaalt u verzend- en/of administratiekosten voor het leveren van Windows 7. Raadpleeg de websites van de ketens voor meer informatie hierover.

Wanneer niet?

Computers die zijn voorzien van Windows Vista Home Basic komen niet in aanmerking voor een gratis upgrade naar Windows 7. De reden hiervan is simpel: een Home Basic-versie bestaat niet in de Windows 7-reeks. Overstappen van Windows Home Basic naar Windows 7 betekent altijd een upgrade naar een versie met meer mogelijkheden, hetgeen natuurlijk geld kost.

Ook personen die vanaf 26 juni van dit jaar een computer met Windows XP hebben gekocht, vallen buiten de boot. De upgrademogelijkheid van Windows 7 geldt namelijk alleen voor bestaande gebruikers van Windows Vista.

Meer informatie:

Algemene verkoopprijzen Windows 7: http://emea.microsoftstore.com/nl/Microsoft/Windows/Windows-7

Algemene informatie Upgrade Option: http://www.microsoft.com/netherlands/windows/buy/offers/upgrade.aspx

Met dank aan PC Active

Datum: vrijdag 11 september 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry