Diversiteit centraal tijdens Defensie Iftar

11/09
2009
Een groep van 170 moslim en niet-moslim Defensiemedewerkers zijn vandaag bij elkaar gekomen voor de jaarlijkse Defensie Iftar. De iftar is een maaltijd die tijdens de Ramadan door moslims na zonsondergang wordt genuttigd. Het was de 4e keer dat Defensie deze gezamenlijke maaltijd voor haar medewerkers organiseerde.

Op het Officierscasino in Soesterberg kwam de grote groep samen om op informele manier met elkaar te eten en kennis te maken met elkaars achtergrond. Tijdens de iftar werden ook de Islamitische Geestelijke Verzorgers majoor Ali Eddaoudi en majoor Suat Aydin geïntroduceerd.

Minuut stilte
Voordat het programma begon werd er eerst één minuut stil gestaan voor de onlangs gesneuvelde militairen korporaal Kevin van de Rijdt en sergeant-majoor Mark Leijsen. Hierna werd het programma geopend met een koranrecitatie.

De gastsprekers die volgden, vertelden allemaal hun persoonlijke ervaringen over diversiteit. De stand-up comedian Amar El-ajjouri zorgde met zijn verschillende typetjes ervoor dat op een luchtige manier over diversiteit gesproken kon worden.

Om 20.13 uur ging de zon onder en na de gebedsoproep, konden de aanwezigen samen beginnen met de maaltijd. Na het eten keek plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten, luitenant-generaal Freek Meulman, terug op de avond.

Datum: vrijdag 11 september 2009, 23:47
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: El

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry