1500 Nederlandse scouts naar s werelds grootste Scoutingevenement

12/07
2011
LEUSDEN (EZPress) - Meer dan 38.000 scouts uit 150 landen komen van 27 juli tot 7 augustus samen in Zweden voor de Wereld Jamboree ht grootste Scoutingevenement ter wereld. Aan de 22ste editie van dit spektakel zullen 1500 Nederlandse scouts deelnemen. Op woensdag 20 juli vertrekken de scouts vanaf verschillende plaatsen in Nederland met bussen naar Denemarken waar ze zich klaar stomen voor het unieke evenement waar ze vaak al jaren naar uit zien De Wereld Jamboree.

De Wereld Jamboree is het grootste Scouting evenement voor scouts in de leeftijd van veertien tot zeventien jaar. Elke vier jaar organiseert een ander land dit evenement waar scouts over heel de wereld naar toe komen. Deelnemers verblijven tijdens de Wereld Jamboree in tenten koken op open vuur en beleven outdoor activiteiten. Het ontmoeten van scouts uit 150 landen maakt dit evenement voor 38.000 scouts tot een onvergetelijke ervaring. Het Nederlandse contingent zal bestaan uit 900 jeugddeelnemers en 450 scouts die het Internationaal Service Team in Zweden zullen versterken.

Olympische Spelen

De deelnemers zijn al anderhalf jaar bezig met de voorbereidingen voor hun reis naar de Wereld Jamboree in Zweden. Dit kamp dat iedere vier jaar gehouden wordt geldt als de Olympische Spelen voor scouts. Tijdens de Wereld Jamboree komen Scouts over heel de wereld samen om grenzen te verleggen andere culturen te leren kennen en natuurlijk om met elkaar te feesten.

Troepen

De scouts uit Nederland bereiden zich in troepen voor op de Wereld Jamboree. Iedere troep bestaat uit 36 deelnemers en 4 stafleden. Tijdens het Hemelvaartsweekend verzamelden alle troepen uit Nederland zich op Gillwell Adas Hoeve in Ommen. Vier dagen lang hebben de 1500 deelnemers activiteiten feesten en informatiebijeenkomsten bijgewoond. In Denemarken vinden de laatste voorbereidingen plaats. De jonge deelnemers zullen zo beslagen ten ijs komen in Zweden waar hen een onvergetelijke belevenis te wachten staat.

Einde bericht

Bron Scouting Nederland ANP Pers Support

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 12 juli 2011, 16:22
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Denemarken, Leusden, Ommen, Overijssel, Utrecht, Zweden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry