Schäuble bevestigt: er is wél een plan B

03/07
2011
Duitsland heeft wel degelijk voorbereidingen getroffen voor een mogelijk faillissement van Griekenland. Dat bevestigt de Duitse minister van financiën Wolfgang Schäuble in een interview met Der Spiegel. Eerder werd zo’n 'plan B' nog met klem ontkent.

“Als een verantwoordelijke regering treffen wij uiteraard de nodige voorbereidingen voor het op dit moment onwaarschijnlijke geval dat Griekenland failliet gaat”, aldus Schäuble. Volgens de minister zal voorkomen worden dat een Griekse default tot “oncontroleerbare ontwikkelingen” leidt op financiële markten. Wel waarschuwt hij voor “onwaarschijnlijk zware repercussies” van een dergelijk scenario”.

Akkoord lopende steunpakket

Tot nu toe hield Brussel vol dat er geen plan B is voor de crisis in Griekenland. Zaterdagavond gingen de ministers van financiën van de eurozone akkoord met het uitbetalen van de vijfde tranche (12 mld.) van het lopende steunpakket van 110 miljard euro. Onduidelijk is echter wanneer er besluitvorming volgt over een nieuw pakket van leningen, dat naar verluidt rond de 100 miljard euro zal bedragen.

Deze week stemde het Griekse parlement in met een nieuwe pakket bezuinigingen, zij het met een krappe meerderheid. Duitsland en Frankrijk overleggen momenteel met de bankensector over 'vrijwillige' participatie in het nieuwe reddingspakket. Veel economen betwijfelen echter of het doorrollen van leningen zinvol is, zonder herstructurering van de huidige schuld van 340 miljard euro.

© Blikopdebeurs.com

Datum: zondag 3 juli 2011, 20:39
Bron: Blik op de beurs
Categorie: Economie
Tags: België, Brussel, Duitsland, Frankrijk, Griekenland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry