Wie herkent fiets in onderzoek dode vrouw Meppel

11/09
2009
In de nacht van maandag 15 juni op dinsdag 16 juni 2009 werd een 88-jarige bewoonster, van een woon- en zorgcentrum aan de Reestlaan, dood aangetroffen in haar kamer. Sindsdien doet de politie onderzoek, maar heeft nog geen verdachte aangehouden in deze zaak. De politie vraagt uw hulp in deze zaak en heeft de volgende vragen:

Heeft u in de nacht van maandag 15 juni op dinsdag 16 juni 2009 iets verdachts gezien in de omgeving van de Reestlaan in Meppel? Of is u iets bijzonders opgevallen in de dagen voorafgaand aan die dinsdag of kort na het misdrijf? In de omgeving van het verzorgingstehuis hebben wij een fiets aangetroffen. Wie heeft informatie over deze fiets? Over de fiets:

 

Merk                            Batavus Type                            Barcelona Kleur                            Zwart Bouwjaar                      1997 Serienummer                7172622 Axaslot                        H256940 De fiets is in 1997 nieuw geleverd aan een fietshandel in Opmeer in Noord-Holland. Ondanks dat de fiets 12 jaar oud is, is deze in goede staat. Het is een opvallend nette fiets. De fiets vertoont een aantal specifieke kenmerken. De linker remhendel is bewust bewerkt, er is een deel afgevijld. Verder valt op dat de rechter trapper, meer dan de linker trapper, is afgesleten. Ook is het achterlicht kapot en het achterwiel is voorzien van een niet originele achterband van het merk Gazelle.

Herkent u deze fiets? Weet u wie de eigenaar is van deze fiets of wie deze in zijn bezit heeft gehad?

Over dit ernstige misdrijf

De politie heeft vastgesteld dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gebracht. Medewerkers van het verzorgingstehuis troffen de vrouw vastgebonden en deels ontkleed aan in haar kamer. Ze zagen een nog onbekende man via het raam naar buiten vluchten. Een goed signalement konden zij niet geven. Uit onderzoek is gebleken dat de onbekende man is weggelopen langs het ABC-complex, vermoedelijk in de richting van het Centraal Station in Meppel. Gezien de omstandigheden waaronder de vrouw is aangetroffen, is meteen onderzocht of er sprake was van een zedenmisdrijf. Uit het tot nu toe verrichte onderzoek is dit, vooralsnog, niet gebleken.

Tips

Heeft u informatie over dit onderzoek, neem dan contact op met de politie.

• U kunt bellen met telefoonnummer 0900-8844.

• Wilt u anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over dit bericht en de bijbehorende foto’s op

www.politie.nl/drenthe
> opsporingsberichten

Onderstaande is bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze persberichten en wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.  De voorlichter is voor u van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.

Datum: vrijdag 11 september 2009, 13:48
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Barcelona, Drenthe, Meppel, Noord-Holland, Opmeer, Spanje

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry