9 aanhoudingen in fraudeonderzoek schroothandel

11/09
2009
Onder leiding van het Functioneel Parket onderzoekt de FIOD-ECD (Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst Economische Controledienst) fraude in de metaalrecycling branche.

Een aantal bedrijven in de metaalrecycling branche wordt er van verdacht voor tientallen miljoenen euro’s metalen onder valse naam te hebben ge- en verkocht. Ook bestaat het vermoeden dat door toeleveranciers en afnemers onder valse naam is gehandeld. Hierbij is de verdenking ontstaan dat er binnen de branche een zeer substantieel zwartgeldcircuit in stand wordt gehouden.

In het kader van het strafrechtelijk onderzoek hebben op 11 september 2009 ruim 250 opsporingsambtenaren van de FIOD-ECD en de politie 22 doorzoekingen verricht. De doorzoekingen vonden plaats op verschillende adressen in Emmen, Heeze, Harderwijk, Middelburg, Wilhelminadorp, Raalte, Bathmen, Geldrop, Soest, Beetgum en Regensburg (Duitsland). Er zijn 9 verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. De verdachten worden verdacht van het plegen van valsheid in geschrift, witwassen en belastingfraude.

Naast administratie zijn er zes auto’s, een boot, een caravan, vier vuurwapens en meer dan 1,8 miljoen euro aan contanten in beslag genomen. Het strafrechtelijk onderzoek zet zich voort.

Datum: vrijdag 11 september 2009, 16:24
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Drenthe, Duitsland, Emmen, Gelderland, Harderwijk, Middelburg, Overijssel, Raalte, Soest, Utrecht, Zeeland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry