Vrije tandartstarieven openen deuren voor innovatie

23/06
2011
SNEEK (EZPress) - Vernieuwende behandelmethodes in de tandheelkunde krijgen pas ruimte met vrije tandartstarieven. Hierdoor wordt het voor tandartsen en patinten mogelijk om vrij te kiezen voor een specifieke behandeling. Hierdoor wordt de innovatie op tandheelkundig gebied bevordert.

Continuering van een stringent menugestuurd systeem zoals bepleit door de NPCF Nederlandse Patinten Consumenten Federatie zet de klok stil en leidt tot veel ontevredenheid bij patinten en tandartsen. Dit stelt Jacob Brandsma van Ozontandzorg. Tandartsen kunnen het heft in eigen hand nemen door zich te laten uitschrijven bij het BIGregister wat hen de ruimte geeft zelf tarieven te bepalen en innovatie door te voeren.

De consequentie is dat behandelingen dan uitsluitend noninvasief uitgevoerd dienen te worden maar deze tendens is in de praktijk door verbeterende technieken al in gang gezet. Het is twijfelachtig of er steun van de Tweede Kamer komt voor de voorstellen van Minister Schippers om een experiment te starten met vrije tarieven met ingang van 2012.

Datum: donderdag 23 juni 2011, 14:00
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: Friesland, Sneek

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry