Interconnect introduceert Virtual Private Cloud hosting

21/06
2011
’S-HERTOGENBOSCH (EZPress) - Interconnect introduceert vandaag haar nieuwe cloud service Virtual Private Cloud. Deze Infrastructure as a Service IaaS combineert de flexibiliteit en schaalbaarheid van een public cloud met de bescherming en controle van eigen hardware. Interconnect wil organisaties zo de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van cloud computing zonder in te leveren op de veiligheid van hun data.

De essentie van Virtual Private Cloud is een afgeschermde bundel resources op het gevirtualiseerde hosting platform van Interconnect. Gebruikers kunnen met deze resources zelf servers creren en configureren via een online portal. Wanneer een server niet meer nodig is worden de resources weer vrijgegeven om elders ingezet te worden. Uiteraard kan ook de totale hoeveelheid resources in de cloud eenvoudig worden aangepast.

Veiligheid

Waarin een Virtual Private Cloud zich onderscheidt van een publieke cloud is veiligheid. Iedere Virtual Private Cloud vormt een afgesloten entiteit met een unieke internet gateway en eigen IPadressen. In deze gateway wordt het toegangsbeleid van de organisatie op maat vormgegeven. Servers en data in de Virtual Private Cloud zijn uitsluitend bereikbaar voor bezoekers die aan het toegangsbeleid voldoen. Door als gateway dedicated hardware in te zetten wordt zelfs de invloed van andere gebruikers uitgesloten.

Het cloud platform wordt gehost in de eigen datacenterruimtes van Interconnect. Opslag van bedrijfsdata vindt daarom gegarandeerd plaats binnen Nederland. De hosted infrastructuur kan ook worden gecombineerd met VPN en Private WAN oplossingen van Interconnect voor een veilige verbinding van werkplek tot server.

Een Virtual Private Cloud is al inzetbaar voor het virtualiseren van enkele servers en kan bijna eindeloos worden opgeschaald. Voor veelgebruikte installaties kunnen servertemplates worden gemaakt. Met enkele muisklikken kan de beheerder een nieuwe server uitrollen. Door dit alles wordt de Virtual Private Cloud een volwaardig alternatief op het eigen serverpark.

Partners

De Virtual Private Cloud dienst biedt ook mogelijkheden voor resellers en dienstverleners. Partners van Interconnect beschikken namelijk over aanvullende functionaliteit die hen in staat stelt zelf cloudomgevingen te creren voor hun klanten. Dit schept kansen voor onder meer automatiseringsbedrijven webhosters en ISVs die met cloud computing aan de slag willen.

Einde bericht

Bron Interconnect

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 21 juni 2011, 11:48
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry