Discovery lanceert tv-zender Investigation Discovery

20/06
2011
Discovery Networks lanceert in de eerste week van juli de tv-zender Investigation Discovery op de Nederlandse buis. Het kanaal komt in de plaats van de zender Discovery Travel & Living. Dat heeft Discovery maandag laten weten. Investigation Discovery is een non-fictie misdaadzender gericht op volwassenen tussen de 25 en 54 jaar, met een sterke nadruk op vrouwen. “In de Verenigde Staten is Investigation Discovery de snelst groeiende digitale zender“, zo laat een woordvoerster weten.

Duistere moordzaken, vermissingen, misdrijven die muurvast lijken te zitten en drama’s die hele families ontwrichten zijn de hoofdthema’s van Investigation Discovery. “Geen fictionele detectiveverhalen, maar waargebeurde zaken die veelal onschuldige levens verru├»neerden en waarbij de dader niet ongestraft weg mag komen“, aldus de zegsvrouw.

Enkele programma’s die de kijker kan verwachten zijn Forensic Detectives, The FBI Files en True Crime with Aphrodite Jones. “Met Investigation Discovery zetten we een non-fictie misdaad zender neer met kwalitatief hoogwaardige programma’s, die in de grote vraag naar non-fictie misdaad entertainment zal voorzien“, aldus Jochem de Jong van Discovery Benelux.

Op 4 juli begint Discovery tevens met de nieuwe tv-zender TLC. Op dit vrouwenkanaal zal onder meer de reallifesoap van Sarah Palin te zien zijn.

Datum: maandag 20 juni 2011, 10:46
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment
Tags: Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry