Next: de Verenigde Staten van Europa?

03/06
2011
Eén Europees ministerie van Financiën moet het financieel-economisch beleid gaan coördineren. Hiervoor pleit ECB-president Jean-Claude Trichet. Ook moet er volgens hem een vetorecht komen om ongewenste uitgaven van lidstaten te blokkeren.

Trichet deed zijn uitspraken donderdag tijdens een speech in Aken. "Zou het te gewaagd zijn om, op het economisch terrein, in een interne markt, met één munt en één centrale bank, om je één ministerie van financiën voor de eurozone voor te stellen?", aldus de centralebankpresident. Volgens Trichet moeten Europese autoriteiten kunnen optreden, indien lidstaten een onverantwoord fiscaal beleid voeren.

Herstructurering inprijzen

Een Brussels vetorecht zou toegepast kunnen worden op "grote fiscale uitgavenposten en elementen die essentieel zijn voor het concurrentievermogen van het land", aldus Trichet. De uitspraken van Trichet komen op een moment dat financiële markten een herstructurering van Griekenland aan het inprijzen zijn. Kredietbeoordelaar Moody’s verlaagde woensdag opnieuw de rating.

H/T: ‘Eurocraat Wellink’

© Blikopdebeurs.com

Datum: vrijdag 3 juni 2011, 03:23
Bron: Blik op de beurs
Categorie: Economie
Tags: Aken, Duitsland, Griekenland, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry