Bedrijven worden overvallen door de ontwikkelingen

26/05
2011
AMSTERAM (EZPress) - Meer dan zestig procent van de Nederlandse bedrijven is niet of onvolledig voorbereid op de ontwikkelingen in de mobiele telefonie. Dit blijkt uit een onderzoek naar de mobiele telefonie strategie de inrichting van het telefoniebeheer en het telefoniebeleid van bedrijven. Het onderzoek is uitgevoerd door ReleaseTMS specialist op het gebied van telecom management diensten. Zon 50 van de ondervraagde bedrijven heeft geen telecom beleid of lange termijn strategie en bij 30 van de bedrijven is het zelfs onbekend welke afdeling verantwoordelijk is voor het beleid en de strategie rondom mobiele telefonie.

De belangrijkste vraag die ReleaseTMS wilde beantwoorden met het onderzoek is hoe bedrijven omgaan met de mobiele telefonie terwijl de mogelijkheden het belang de vraag uit organisaties en de complexiteit van mobiele telefonie verder toenemen. In het onderzoek zijn onder andere ontwikkelingen meegenomen als het nieuwe werken alles mobiel het sterk stijgende aantal PDAs o.a. Blackberry en iPhone de opkomst van Tablets zoals de iPad Bring your own device en de toename van bedrijfsspecifieke mobiele applicaties.

Uit het onderzoek blijkt dat bedrijven onvoldoende voorbereid zijn op deze trends.

Zo zijn bedrijven o.a. niet voorbereid op trends als het beheren van priv PDAs van medewerkers bijv. iPhones waar een simkaart van het bedrijf in geactiveerd wordt het uptodate houden van de beveiligstandaarden bij een snel diversifirende mobiele vloot en het faciliteren van mobiel werkende medewerkers. Ook beleid op het gebied van waar een mobiele telefoon van de zaak wel en waarvoor niet gebruikt mag worden ontbreekt bij 60 van de ondervraagde organisaties.

De kosten van mobiele telefonie het verbruik de abonnementskosten en de beheerkosten blijken gemiddeld 30 hoger liggen bij bedrijven die geen actief en actueel telecom beleid hebben.

Erik Jan Keijzer van ReleaseTMS We voeren dit soort onderzoeken uit om te bekijken waar onze kansen liggen. In onze ogen is het bij veel bedrijven onwetendheid maar ook onderschatting van de kracht van deze trends. We zijn dit keer wel geschrokken van de resultaten al is het positieve aspect dat er kansen voor ons liggen.

Over het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door ReleaseTMS onder meer dan 100 middelgrote en grote bedrijven en instellingen in Nederland. De ondervraagde bedrijven hebben tussen de 100 en meer dan 10.000 mobiele abonnementen.

ReleaseTMS ontwikkelt levert en onderhoudt online Telecom Management diensten voor zakelijke telecom gebruikers. Het diensten pakket van ReleaseTMS stelt bedrijven in staat om alle telecom management facetten op een efficinte manier in te vullen en de telefoniekosten beheersbaar te maken en te verlagen.

Wilt u meer weten over dit persbericht of over ReleaseTMS neem dan contact op met Erik Jan Keijzer ejkeijzerreleasetms.com 020 668 18 18 of ga naar www.releasetms.com.

Datum: donderdag 26 mei 2011, 16:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry