Luchtmachtbrandweer blust op Kalmthoutse Heide

25/05
2011
De brandweer van Vliegbasis Woensdrecht is een grote natuurbrand aan het bestrijden op de Kalmthoutse Heide, een grensoverschrijdend natuurgebied tussen Nederland en België. Zij assisteert de regionale brandweer met 2 geavanceerde blusvoertuigen.

Beide zogenoemde E-One crashtenders zijn op verzoek van de veiligheidsregio Noord-Brabant omstreeks 18:30 uur uitgerukt om mee te blussen aan de Nederlandse zijde van het heidegebied. De basisbrandweerlieden worden ter plaatse aangestuurd door een on scene commander uit hun eigen gelederen.

E-Ones

De Koninklijke Luchtmacht beschikt over brandweerwagens van het type E-One. Dit voertuig is gebouwd voor de bestrijding van vliegtuigbranden, maar ze zijn ook geschikt voor het blussen onder andere omstandigheden. Eén E-one kan 12.000 liter water, 750 liter blusschuim en 250 kilo bluspoeder meenemen. Het bereik van het dakbluskanon is ongeveer 80 meter.

De E-Ones van de Koninklijke Luchtmacht werden afgelopen maanden diverse malen ingezet. Een crashtender van Vliegbasis Woensdrecht en 2 crashtenders van Vliegbasis Gilze-Rijen assisteerden op 14 mei bij een brand in Zevenbergen. Verder blusten ze mee bij een industriebrand in Someren, heidebranden nabij Heeze en Woensdrecht, een natuurbrand in Alphen-Chaam en fabrieksbranden in Tilburg, Sint Maartensdijk en Breda. De bluswagens leverden eerder dit jaar ook een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van de grote brand op een industrieterrein bij Moerdijk. 

Datum: woensdag 25 mei 2011, 20:09
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Breda, Moerdijk, Noord-Brabant, Someren, Tilburg, Woensdrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry