Demonstratieteams luchtmacht slagen voor examen

25/05
2011
De shows van de Apache en F-16 Solo Display Teams zijn vandaag tijdens de zogenoemde acceptatiedemo op de Vliegbasis Leeuwarden, door de Directeur Operaties van de Koninklijke Luchtmacht, goedgekeurd. De Apache deed dit in zijn nieuwe kleurenschema.

De Solo Display Teams demonstreerde vandaag de capaciteiten van beide toestellen en de vaardigheden van de vliegers. Door de goedkeuring zijn de demoteams ook dit jaar weer op de Luchtmachtdagen en bij diverse andere evenementen en vliegshows in binnen- en buitenland te bewonderen.

Nieuwe kleuren voor Apache

Het Apache Solo Display Team onthulde afgelopen maandag op Vliegbasis Gilze-Rijen ook de nieuwe kleuren van hun demotoestel. De oranje veren en Redskin-indiaan van vorig jaar hebben plaatsgemaakt voor een schema met zwart, grijs, wit en oranje. De kleuren zijn aangebracht met stickers die indien nodig direct kunnen worden verwijderd zodat de Apache weer operationeel inzetbaar is.

Luchtmachtdagen 2011

De Luchtmachtdagen 2011 vinden plaats op 16 en 17 september op Vliegbasis Leeuwarden. Behalve de shows in de lucht kunnen bezoekers ook op de grond uitgebreid kennis maken van mens en materiaal. Verspreid over de luchtmachtbasis zijn vele vliegtuigen, helikopters van dichtbij te bekijken.

Datum: woensdag 25 mei 2011, 16:27
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Friesland, Leeuwarden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry