Stichting MS Research viert 30jarig jubileum

25/05
2011
VOORSCHOTEN (EZPress) - Op woensdag 25 mei 2011 vindt de derde Wereld MSdag plaats. De jaarlijks terugkerende dag waarop wereldwijd MS centraal staat. In meer dan 40 landen wordt aandacht gevraagd voor deze letterlijk zenuwslopende en nog steeds ongeneeslijke ziekte. In Nederland grijpt Stichting MS Research deze dag aan om haar 30jarige jubileum te vieren en aandacht te vragen op televisie voor Multipe Sclerose. Woensdagavond wordt om 1930 bij de AVRO op Nederland 1 het eenmalige programma Een leven lang MS uitgezonden. Nederland wordt massaal opgeroepen om donateur te worden van Stichting MS Research op het speciaal geopende telefoonnummer 08001747.

Stichting MS Research heeft zanger Wolter Kroes en presentator Henny Huisman bereid gevonden een dag mee te lopen met een MSpatint om te voelen hoe hun leven eruit ziet. Zowel Wolter als Henny zijn erg onder de indruk van deze ervaring. Wolter Kroes ging op stap met de 11jarige Mikki Ik heb zelf 5 kinderen en vind vreselijk om te zien wat dit met een kind doet. Mikki bleek groot fan van mijn muziek en we hebben samen een topdag gehad. Ze wordt nu opgenomen in het ziekenhuis maar ik houd contact met haar.

Vanaf 2009 is iedere laatste woensdag in mei Wereld MSdag. Het initiatief voor deze dag is genomen door de overkoepelende internationale MSorganisatie waarvan MS Research het Nederlandse lid is.

Einde bericht

Bron Stichting MS Research ANP Pers Support

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 25 mei 2011, 11:16
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: Voorschoten, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry