SURFnet kiest Telindus-ISIT voor bouw en beheer SURFnet-netwerk

24/05
2011
Utrecht, 24 mei 2011 – SURFnet heeft via een Europese aanbesteding wederom gekozen voor Telindus-ISIT als partner voor de bouw en het 24x7 beheer van het SURFnet-netwerk. Met deze nieuwe overeenkomst krijgt Telindus-ISIT een grotere verantwoordelijkheid met betrekking tot het bouwen, onderhouden, uitbreiden en beheren van het SURFnet netwerk. Hierdoor zal Telindus-ISIT nog meer gaan fungeren als de serviceorganisatie voor SURFnet.

Bram Peeters, hoofd van de afdeling Netwerkdiensten bij SURFnet, licht toe: “Voor het Network Operating Center en de fieldservices gaat Telindus-ISIT het eerste-, tweede- en derdelijns beheer doen. Hun medewerkers zijn 24x7 inzetbaar en door de sterkere integratie kunnen wij ons nog meer richten op het ontwikkelen en aanbieden van de beste ICT-faciliteiten voor het hoger onderwijs en onderzoek. Na een Europese aanbesteding bleek Telindus-ISIT de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden en hun dienstverlening past goed bij onze huidige en toekomstige eisen. We hebben nu nog maar één contract voor zowel het beheer als de bouw van ons netwerk, waardoor we met Telindus-ISIT als partner de efficiëntie en kwaliteit van onze dienstverlening nu en in de toekomst verder kunnen verhogen.”

Frank Grift, Managing Director bij Telindus-ISIT: “Wij zijn verheugd dat we onze samenwerking met SURFnet op deze manier kunnen voortzetten. Het uitvoeren van 24x7 beheer en monitoring was al langer onderdeel van onze dienstverlening. Echter om nog beter aan de wensen van SURFnet en andere klanten te voldoen, zullen alle diensten vanaf deze zomer beschikbaar zijn vanuit ons nieuwe 24x7 Service Management Center in Utrecht. Voorheen maakten wij buiten kantoortijden nog gebruik van de diensten van onze moederorganisatie in België. Daarnaast blijven wij verantwoordelijk voor de bouw van het SURFnet-netwerk, wat inhoudt dat wij ook in de komende jaren zorgdragen voor veranderingen en toevoegingen aan het bestaande netwerk, maar ook voor de integratie van nieuwe technologieën als ‘Next Generation Ethernet’ en 100G verbindingen binnen de bestaande infrastructuur.”

Datum: dinsdag 24 mei 2011, 17:05
Bron: Telindus-ISIT
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry