Texas biedt ruimte voor luchtmobiele training

24/05
2011
Luchtmobiele infanteristen en helikopterpersoneel, die samen de Air Manoeuvre Brigade vormen, trainen nog tot eind deze week in de Verenigde Staten. Ze beoefenen hun belangrijkste taak: air assault, het geïntegreerd optreden van infanterie met transport- en gevechtshelikopters.

Met de oefening begint een langdurige training, waarmee 5 keer per jaar, steeds 4 weken lang, infanteriecompagnies van de luchtmobiele bataljons worden getraind. Centraal staan het voorbereiden en uitvoeren van air assault-acties, waarbij goede communicatie met de Amerikaanse en Nederlandse helikopterbemanningen essentieel is.

Hele compagnie

De luchtmobiele militairen van de A-compagnie van 13 Infanteriebataljon trainen vanaf 8 mei op het enorme oefenterrein van Fort Hood. Op deze legerbasis in Texas kunnen ze bijna elk scenario uitvoeren; en door het groot aantal Amerikaanse Blackhawk en Huey-transporthelikopters met de volledige compagnie, ruim 100 man. Door een onlangs afgesloten contract met de Amerikaanse overheid kan dit worden uitgebreid naar 300 personen.

Apache-detachement

Naast de infanteriecompagnie doen ook genisten van 11 Geniecompagnie mee met het trainingsprogramma. Het helikopterpersoneel komt van het Defensie Helikopter Commando, waarvan het Joint Netherlands Training Detachment Fort Hood als thuisbasis heeft. Met 8 gevechtshelikopters verzorgt deze eenheid de opleiding en training van Nederlandse Apache-bemanningen. In oktober breidt het detachement uit met 3 nieuwe Nederlandse Chinooks van het type CH-47F NL, wat ook de trainingsmogelijkheden voor air assault vergroot.

Datum: dinsdag 24 mei 2011, 16:35
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry