Minder last van hooikoorts dankzij Pollenapp

19/05
2011
NIJMEGEN (EZPress) - Hooikoortspatinten kunnen voortaan eenvoudig zelf vaststellen voor welke pollen ze allergisch zijn de iPhoneapp Pollennieuws biedt hen nu de mogelijkheid om in een logboek hun klachten bij te houden en die te vergelijken met de kalender met actieve pollen. Ze kunnen dan hun activiteiten daarop aanpassen en zo hun klachten aanzienlijk verminderen.

Droge zonnige vooruitzichten niet iedereen is onverdeeld gelukkig met een dergelijke weersvoorspelling. Een op de vijf Nederlanders heeft hooikoorts en voor hen staan droge zonnige dagen gelijk aan niesbuien tranende ogen en vaak ook extra vermoeidheid. Voor hen ontwikkelden biologen Maurice Martens en Herman van Wissen van de Radboud Universiteit de app Pollennieuws.

Maurice Martens Het logboek helpt je een patroon te ontdekken in je hooikoortsklachten. Door die te vergelijken met de pollenkalender kun je zien welke bloeiende bomen grassen of kruiden jouw klachten veroorzaken. Ook kun je je logboekgeschiedenis aan je huisarts laten zien zodat die je medicijnen kan aanpassen aan de aard en het verloop van de klachten.

Behalve het logboek biedt de app ook een landkaart met dagelijks vernieuwde pollenverwachtingen het pollenjournaal en diverse filmpjes. Verder kunnen hooikoortspatinten hun klachten vergelijken met die van andere hooikoortspatinten in hun eigen regio n landelijk.

De vernieuwde versie van Pollennieuws is ontwikkeld dankzij een innovatiebijdrage van Zorgverzekeraar VGZ. Jacqueline Batenburg programmamanager Zorginnovatie bij VGZ We helpen mensen graag om zelf grip te houden op hun gezondheid. De Pollennieuwsapp is daarbij een prima hulpmiddel.

De applicatie Pollennieuws 3.0 is nu beschikbaar in de Apple Store.

Meer informatie www.pollennieuws.nl

einde bericht

Bron Perspectief

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 19 mei 2011, 15:00
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Gelderland, Nijmegen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry