Jaarverslag Inspectie Militaire Gezondheidszorg aangeboden

18/05
2011
DEN HAAG (EZPress) - Minister Hillen heeft vandaag het jaarverslag van de Inspectie Militaire Gezondheidszorg IMG 2010 aan de Tweede Kamer aangeboden. In zijn geheel genomen oordeelt de IMG dat de militaire gezondheidszorg zowel in Nederland als in de missiegebieden een verantwoord niveau heeft.

De IMG beschrijft dat er maatregelen zijn genomen voor de bijscholing van medisch personeel. Wel heeft de gentegreerde zorg bij de Koninklijke Landmacht slechts beperkt vorm gekregen. Militaire bedrijfsarts en zogenoemde curatieve artsen hebben nu nog veelal gescheiden werkzaamheden. Eerstgenoemde heeft met name een adviserende rol ten opzichte van commandant en patint terwijl laatstgenoemde de daadwerkelijke behandeling uitvoert. Het streven is dat beide groepen meer kennis krijgen van elkaars vakgebied om zo tot een goed werkend gentegreerd zorgmodel te komen.

Missiegebieden

De IMG constateert dat de zorg tijdens de missie in Uruzgan van een goed niveau is geweest en dat de opgedane ervaring voor een verdere verbetering kan zorgen. In BosniHerzegovina is de geneeskundige verzorging verbeterd ten opzichte van 2009.

De IMG is een onafhankelijk toezichthoudend orgaan binnen het ministerie van Defensie en is verbonden aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg IGZ van het Staatstoezicht op de Volksgezondheid. Het doel van de IMG is het waarborgen van de kwaliteit van de militaire gezondheidszorg. Hiervoor worden inspecties uitgevoerd en waar nodig verbeteringen voorgesteld.

Einde bericht

Bron Ministerie van Defensie

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 18 mei 2011, 15:12
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry