Staatssecretaris De Jager opent website over e-factureren

10/09
2009
Om ondernemers een krachtige steun in de rug te geven bij elektronisch factureren, heeft staatssecretaris De Jager 9 september jl. de website www.e-factureren.info geopend. Daarnaast ontving hij de publicatie `e-factureren voor ondernemers’.

Ondernemers, accountants, financiële professionals en softwareleveranciers vinden op www.e-factureren.info een handleiding over hoe te beginnen met e-factureren, actuele ontwikkelingen en informatie over relevante regelgeving. Staatssecretaris De Jager van Financiën en staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken zijn samen het traject gestart om e-factureren van de grond te krijgen in Nederland. In februari 2009 besloot De Jager elektronische facturen vormvrij te maken: “Bedrijven sturen elkaar jaarlijks zo’n 500 miljoen facturen om de btw te kunnen verrekenen. Door de sterke vereenvoudiging van de fiscale regels voor elektronisch factureren, bespaart het bedrijfsleven circa 600 miljoen euro. Dit is een aanzienlijke vermindering van administratieve lasten.”

De site en de publicatie zijn in opdracht van ECP-EPN met subsidie van Economische Zaken ontwikkeld. De inhoud is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Expertgroep Awareness e-factureren van ECP-EPN: een groep experts uit het bedrijfsleven en overheid waaronder de Belastingdienst, Economische Zaken, Syntens, SRA en Nivra.

Datum: donderdag 10 september 2009, 09:04
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie
Tags: Heemskerk, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry