Faculteit Militaire Wetenschappen dichtbij accreditatie

13/05
2011
De Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA), is een stap dichter bij de bachelor accreditatie van haar opleidingen. Minister Hans Hillen stuurt vandaag een brief aan de Tweede Kamer waarin hij toestemming vraagt om de benodigde vervolgstappen te kunnen zetten.

Een opleiding is Nederland pas officieel erkend als een aantal stappen zijn doorlopen. Zo moet het bestuur van de opleiding ondergebracht zijn in een onafhankelijke stichting. In de brief vraagt de minister toestemming aan de Kamer om deze stichting op te mogen richten. Wanneer de Kamer instemt, is de stichting Wetenschappelijk Onderwijs en Onderzoek NLDA een feit.

Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie

Wanneer de stichting opgericht is moet deze een formeel verzoek bij de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) aanvragen voor de officiële erkenning van de opleidingen. Na goedkeuring van de NVAO beslist uiteindelijk de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap of de opleidingen geaccrediteerd worden.

De afgelopen jaren zijn de opleidingen van de FMW positief beoordeeld door een onafhankelijke commissie van Quality Assurance Netherlands Universities (QANU). De opleidingen voldoen aan de eisen die in Nederland worden gesteld aan wetenschappelijk onderwijs.

Faculteit Militaire Wetenschappen

De FMW, met vestigingen in Den Helder en Breda, is net als het Koninklijk Instituut voor de Marine en de Koninklijke Militaire Academie, een onderdeel van de NLDA. De FMW verzorgt het wetenschappelijk onderwijs op bachelorniveau aan toekomstig officieren van de krijgsmacht. Daarnaast verricht de FMW wetenschappelijk onderzoek in het belang van Defensie.

Datum: vrijdag 13 mei 2011, 14:51
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Breda, Den Helder, Noord-Brabant, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry