Criteria en keurmerk voor particuliere erfpacht

05/05
2011
RIJSWIJK (EZPress) - Banken erfpachters en andere betrokken partijen hebben belangrijke vervolgstappen gezet om het probleem rondom particuliere erfpacht op te lossen. De banken hebben criteria opgesteld voor erfpachtovereenkomsten die door partijen gezamenlijk verder uitgewerkt zullen worden. Uiteindelijk gaat het erom dat alle partijen deze criteria ondersteunen. Voor kopers en verkopers van huizen op erfpacht wordt op die manier duidelijkheid geboden over de deugdelijkheid en financierbaarheid van een specifieke erfpachtovereenkomst.

Partijen zullen ook de mogelijkheden voor modelcontracten en een keurmerk voor erfpachtovereenkomsten nader uitwerken.

Dit is de uitkomst van een gesprek dat onlangs plaats vond bij de Nederlandse Vereniging van Banken en waaraan naast de banken overheden erfverpachters en vertegenwoordigers van erfpachters deelnamen. Het was een constructieve bijeenkomst. Uiteindelijk gaat het erom dat erfpachtovereenkomsten de consument en de financier zekerheid bieden zodat voor de financiering van woningen op erfpacht geen belemmering meer bestaat.

De aanwezige partijen hebben aangegeven in september opnieuw bijeen te komen. In de tussentijd zullen de criteria verder worden uitgewerkt en zullen alle partijen zich buigen over de gemaakte afspraken om er in gezamenlijkheid voor te zorgen dat particuliere erfpacht voor de consument weer aantrekkelijk wordt. Solide erfpachtvoorwaarden zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat een potentile koper op termijn niet voor verrassingen komt te staan. Tot die tijd zullen banken onder eigen voorwaarden particuliere erfpacht financieren waarbij zorg voor de klant centraal staat.

Einde bericht

Bron NVB

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 5 mei 2011, 16:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Huizen, Noord-Holland, Rijswijk, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry