Minister Hillen bezoekt Verenigd Koninkrijk

03/05
2011
Minister van Defensie Hans Hillen heeft vandaag een bezoek gebracht aan het Verenigd Koninkrijk. Eerst ging hij langs bij de maritieme hoofdkwartieren van de NAVO en de Europese Unie in Northwood. Daarna ontmoette hij in Londen zijn Britse collega dr. Liam Fox.

Vanuit Northwood worden de anti-piraterijmissies van de NAVO (Ocean Shield) en van de EU (Atalanta) aangestuurd. De bewindsman sprak er met de daar gestationeerde Nederlandse Defensiemedewerkers.

 

Overeenkomst

Hillen vergaderde ‘s avonds met Fox over de huidige inzet in Afghanistan, Libië en Somalië. Beide mannen ondertekenden tevens een overeenkomst om de coöperatie te verlengen tussen de Britse en Nederlandse mariniers in de UK/NL Amphibious Force. Binnen deze volledig geïntegreerde expeditionaire amfibische strijdmacht werken de zeesoldaten van beide landen sinds 1972 samen. De UK/NL Amphibious Force is
overal ter wereld en in alle delen van het geweldspectrum inzetbaar, met de focus op amfibisch optreden in kustwateren. De eenheid kan zelfstandig opereren of als onderdeel van een grotere expeditionair NAVO, EU of coalitie eenheid.

Bezuinigingen

Zowel de Nederlandse als de Britse krijgsmacht staan aan de vooravond van grootschalige bezuinigingen. De ambtsgenoten spraken daarom ook over andere vormen van militaire samenwerking. 

Datum: dinsdag 3 mei 2011, 20:07
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Londen, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry