Cougars en Chinook assisteren bij bestrijden duinbrand

02/05
2011
2 Cougar- en 1 Chinook-transporthelikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC) zijn vanmorgen van vliegbasis Gilze-Rijen vertrokken om te assisteren bij de bestrijding van de duinbrand bij Schoorl.

Naar verwachting vertrekken vanmiddag nog een Cougar- en een Chinook-transporthelikopter naar het duinengebied bij de badplaatst.

Zondag brak in de duinen bij Schoorl door nog onbekende oorzaak brand uit. Het lukte de brandweer niet om het vuur onder controle te krijgen en daarom werd het DHC om hulp gevraagd. Vanmorgen had het door het vuur getroffen gebied al een omvang van 300 hectare. De brand wordt bestreden door zo'n vijfhonderd brandweerlieden.

Bambi-bucket

De Cougars bestrijden de brand met zogenoemde bambi-buckets, grote zakken waarmee zij in een keer 2500 liter water op de brandende duinen kunnen gooien. De Cougars zijn ondergebracht bij het 300 Squadron op de vliegbasis Gilze-Rijen. De Chinook kan met een bambi-bucket maar liefst 10.000 liter water aanvoeren. De Chinook hoort bij het 298 Squadron. 

De helikopters van het DHC helpen geregeld bij het blussen van branden.

Datum: maandag 2 mei 2011, 12:17
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry