Overstromingen treffen 600.000 West-Afrikanen

09/09
2009
OUAGADOUGOU (ANP) - Meer dan 600.000 inwoners van landen in West-Afrika zijn inmiddels het slachtoffer geworden van zware overstromingen in de afgelopen weken. De situatie is onder meer nijpend in Burkina Faso. Op het platteland en in de hoofdstad Ouagadougou raakten honderdduizenden mensen dakloos en ontstond een groot gebrek aan schoon drinkwater. Hulporganisaties meldden verder dat er veel te weinig voedsel, medicijnen en muskietennetten zijn voor de talloze mensen die dakloos raakten. In Ouagadougou staat het water in een aantal wijken tot 1 meter hoog.

Volgens waarnemers heeft het in negentig jaar niet zo hard geregend in de hoofdstad van Burkina Faso. Weerdeskundigen verwachten de komende dagen nog meer regen.

Tientallen mensen kwamen al om het leven door de overstromingen sinds het begin van de regentijd in de doorgaans juist vaak uiterst droge regio. Naast Burkina Faso werden ook delen van Senegal, Sierra Leone en Tsjaad getroffen door hevige regenval, waardoor rivieren buiten hun oevers traden.

Datum: woensdag 9 september 2009, 18:16
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Burkina, Ouagadougou, Senegal, Sierra, Tsjaad

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry