Ziekenhuisgroep Twente kiest voor Zetacom Zorgconcept

18/04
2011
ZOETERMEER (EZPress) - Ziekenhuisgroep Twente ZGT heeft system integrator Zetacom opdracht gegeven voor het implementeren en onderhouden van zowel de vaste als de draadloze telefonie op de twee locaties Almelo en Hengelo. Bij de dagelijkse werkzaamheden is behoefte aan een goede draadloze telefonieomgeving waar niet alleen spraak maar ook berichtgeving op vereist is. Voor kritische berichten zoals die voor verpleegoproep BHV en reanimatie is de werking letterlijk van levensbelang en is een stabiele omgeving een noodzakelijkheid. Zetacom levert hiervoor een volledig redundante architectuur gebaseerd op het portfolio van Mitel in combinatie met Ascom WiFi handsets.

VoWiFi in plaats van Private GSM

De oude telefonievoorziening die tegen de grenzen van zijn mogelijkheden aanliep vertoonde al enige tijd instabiliteit op het draadloze systeem. Vernieuwing zou daarin geen verbetering brengen. Daarom vroeg ZGT een aantal aanbieders om een voorstel voor verbetering van de communicatie met speciaal aandacht voor het draadloze gedeelte. Het ziekenhuis onderzocht onder andere de mogelijkheden voor het toepassen van Private GSM. In eerste instantie bood Zetacom daarom een oplossing aan die gebaseerd was op Private GSMtechnieken. Als alternatief wees Zetacom echter ook op VoWiFi Voice over WiFi temeer omdat bleek dat ZGT reeds actief was met de uitrol van een WiFi infrastructuur. Zetacom heeft bij diverse ziekenhuizen en zorginstanties in de praktijk bewezen een betrouwbaar VoWiFi te kunnen implementeren en onderhouden.

Twee Mitel software servers in n communicatieomgeving

De oplossing omvat Mitel telefonieservers in Hengelo en Almelo die samen n transparante en redundante communicatieomgeving vormen. Alle gebruikers profiteren van de volledige functionaliteit en bij onverhoopt uitvallen van n server neemt de andere de totale telefonie zonder onderbreking over. Mitel biedt als n van de weinige partijen in de markt SIP resiliency waardoor in die situatie ook de bereikbaarheid van de WiFi handsets verzekerd is. Omdat beide locaties netlijnvoorzieningen hebben blijft ook externe bereikbaarheid altijd gewaarborgd. De servers bieden uitgebreide telefoniefuncties voor 850 vaste Mitel VoIPtoestellen en 1.350 Ascom i62 WiFi handsets. De draadloze toestellen worden voor spraak en BHV toegepast maar bieden de mogelijkheid om in de toekomst ook voor de berichtfuncties voor verpleging VOS reanimatie en calamiteitenoproep met plaatsbepaling gebruikt te worden. Alle bestaande systemen die zorgen voor berichtgeving grotendeels Ascom worden door Zetacom gekoppeld aan de nieuwe omgeving. In samenwerking met de brandweer wordt de brandmelding over de geleverde WiFi omgeving gekeurd voor NEN2575 gelijkwaardigheid. De telefonieomgeving is aangevuld met voorzieningen voor uitgebreide managementrapportage gespreksopname voicemail en voiceresponse. De bereikbaarheid van met name de polis profiteert van de professionele Mitel Contact Center functies waarmee Zetacom ook bij andere ziekenhuizen een geavanceerde telefonische afspraakbalie heeft ingericht.

Training en ondersteuning

Naast projectmanagement installatie en onderhoud levert het Zetacom trainingscentrum ook ondersteunende diensten in de vorm van gebruikers en beheerstrainingen. Tevens assisteert het Zetacom trainingscentrum ZGT in een PR campagne voor de gebruikers. Met deze campagne worden de medewerkers van ZGT met infosessies posters en muismatten genformeerd over de nieuwe telefonische voorzieningen en geholpen bij het goed kunnen gebruiken ervan.

Over Ziekenhuisgroep Twente

ZGT is een algemeen ziekenhuis met ruim 3500 medewerkers en een verzorgingsgebied van 300.000 inwoners. ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo waar hoogwaardige medischspecialistische diagnostiek en behandelingen worden geleverd. Voor meer informatie www.zgt.nl.

Over Zetacom

Zetacom is system integrator voor de zakelijke markt. Zetacom levert innovatieve communicatie oplossingen en is gespecialiseerd in bedrijfstelefonie zorg alameringssystemen Voice over WLAN locatiebepalingssystemen mobiele telefonie en unified communications. Met 120 medewerkers werkt Zetacom landelijk vanuit Zoetermeer hoofdvestiging Bleiswijk logistiek centrum en sHertogenbosch trainingscentrum. Tot de opdrachtgevers behoren onder andere vele ziekenhuizen en zorginstellingen. Speciaal voor deze doelgroep is het Zetacom Zorgconcept ontwikkeld. Inmiddels koos 20 van de Nederlandse ziekenhuizen voor een oplossing of de service van Zetacom. Voor meer informatie www.zetacom.nl.

einde bericht

Bron Zetacom

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: maandag 18 april 2011, 16:00
Bron: EZPress Telecom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Almelo, Hengelo, Overijssel, Zoetermeer, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry