Topzeiler Bouwe Bekking innoveert de jachtmakelaardij

14/04
2011
AMSTERDAM (EZPress) - Volvo Ocean Race schipper Bouwe Bekking lanceert Easy Yacht Brokerage. Een nieuwe vorm van online jachtmakelaardij waar geen makelaar meer aan te pas komt. Want EasyYachtBrokerage.com is een online advertentie platform waarop particulieren zelf hun schip kunnen verkopen. De bezichtigingen doet de verkoper zelfstandig en zodra de koper akkoord is kan men gebruik maken van een stapvoorstap verkoopmodule die beide partijen online door de hele verkoop begeleidt. Easy Yacht Brokerage is daarmee de eerste doehetzelf jachtmakelaar.

Bekkings concept van Easy Yacht Brokerage is een logische ontwikkeling. Op de huizenmarkt zijn al enige jaren vergelijkbare ontwikkelingen te zien maar in de jachtmakelaardij waren deze nog niet voorhanden. Bekking Nu maakt Easy Yacht Brokerage het mogelijk om voor slechts vijftien euro per maand online gebruik te maken van alle expertise waar een jachtmakelaar doorgaans een hoge courtage voor vraagt. Dit is een enorme besparing voor alle scheepseigenaren en mensen die een schip willen kopen. Boten kopen en verkopen is door de komst van Easy Yacht Brokerage volledig transparant eenvoudig en vooral goedkoop geworden

Door gebruik te maken van de stapvoorstap verkoopmodule van Easy Yacht Brokerage hebben koper en verkoper altijd houvast en de zekerheid dat zij de koop van het schip op de juiste manier doorlopen.

De stapvoorstap module van Easy Yacht Brokerage.com biedt onder andere

een professionele koopovereenkomst toegang tot internationale scheepsregisters toegang tot een Europees netwerk van notarissen en advocaten in het geval er een hypotheek op het schip rust veilige betaling een Protocol van Levering en een Bill of Sale en alle essentile documentatie en vereisten. Koper en verkoper worden stapvoorstap door de module geleid zodat ze steeds weten wat ze moeten doen.

De website van Easy Yacht Brokerage biedt de verkoper internationale exposure via onder andere alle social media en brengt vraag en aanbod op een slimme manier bij elkaar. Het systeem koppelt actief zoekopdrachten aan het aanbod op de website op basis van het gezochte merk type en gewenste specificaties. Tevens is de staat van onderhoud van ieder schip tot in detail te bekijken. Specifieke schepen uit het zoekresultaat kunnen worden geselecteerd en naast elkaar worden vergeleken op alle specificaties. Het zoekresultaat is daarmee door de bezoekers objectief te vergelijken doordat in n oogopslag te zien is welke boot wel en welke boot niet bepaalde opties en specificaties heeft. Vergelijkbare schepen kunnen tevens op de staat van onderhoud worden vergeleken.

De website is bovendien zo ingericht dat wanneer de gebruikers een zoekopdracht opslaan het systeem een notificatie geeft wanneer er een schip geplaatst wordt dat voldoet aan de zoekopdracht. Deze proactieve koppeling zorgt voor een snellere verkoop van een schip.

Van vrijdag 15 tm zondag 17 april staat Easy Yacht Brokerage op de Hiswa Gebruikte Boten Beurs in de Bataviahaven in Lelystad. Onze stand is te vinden op Kade K.

einde bericht

Bron Easy Yacht Brokerage

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 14 april 2011, 20:00
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amsterdam, Flevoland, Lelystad, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry