T-Mobile klanten met iPhone 3G gebruiken mobiel internet dagelijks

26/06
2009
DEN HAAG (EZPress) - Voor de meeste iPhone 3G klanten (96%) is mobiel internetten een dagelijkse bezigheid. Driekwart van de iPhone klanten zegt veel meer te internetten sinds zij het toestel hebben en is tevreden over het gebruik. Klanten gebruiken mobiel internet vooral om informatie te zoeken, de tijd te doden tijdens het wachten en de weg te vinden. Dit blijkt uit onderzoek van Memo2 dat is uitgevoerd onder 831 iPhone 3G klanten in opdracht van T-Mobile.

Bart Weijermars, Directeur Marketing bij T-Mobile in Nederland: `Een jaar na de introductie van de iPhone 3G in Nederland, hebben we gepeild hoe het toestel in de praktijk wordt ervaren en gebruikt. De resultaten van dit onderzoek bevestigen dat de iPhone 3G een grote bijdrage levert aan de enorme toename van mobiel internetgebruik. Vooral de combinatie van zorgeloos kunnen internetten met de T-Mobile iPhone-abonnementen en het gebruiksgemak van het toestel zijn hiervoor verantwoordelijk.`

Trouw

Gebruikers zijn ook bijzonder trouw aan hun toestel; 82% geeft aan opnieuw voor een iPhone te kiezen. Ze zijn van mening dat er geen beter toestel op de markt is en prijzen vooral het gebruiksgemak en mobiel internet. Veruit het belangrijkste argument om een iPhone aan te schaffen zijn de vele mogelijkheden van het toestel (89%), maar ook het uiterlijk (53%) speelt voor veel respondenten een grote rol bij de keuze.

Een aantal respondenten geeft aan nog functies te missen zoals een goede navigatie, MMS en het maken van filmpjes. Voor hen is het dan ook goed nieuws dat de allernieuwste iPhone 3GS over deze, en nog vele andere, nieuwe opties beschikt.

Man versus vrouw

Meer dan driekwart van de Nederlandse iPhone bezitters is man, van wie het grootste deel tussen 25 en 40 jaar oud is. Opvallend is dat vrouwen vaker dan mannen de iPhone gebruiken om te fotograferen maar ook om sociale netwerken als Hyves en Facebook bij te houden. Mannen gebruiken de iPhone vaker om applicaties te downloaden en te gebruiken. Vrouwen kiezen vaker voor een iPhone omdat ze er een gezien en geprobeerd hebben bij vrienden. Mannen volgen actiever het iPhone nieuws en hebben hun keuze voor de telefoon dan ook vaker dan vrouwen gebaseerd op recensies uit de media.

Favoriete applicaties

In 2008 is het datagebruik op het mobiele netwerk van T-Mobile verachtvoudigd. De iPhone 3G was hier voor een groot deel verantwoordelijk voor. De iPhone bezitters gebruiken mobiel internet het meest om informatie te zoeken (88%). Favoriete iPhone applicapplicaties zijn: Nu.nl, Belstatus, Buienradar, Teletekst, Trein, Shazam en Hyves.

//Einde bericht

Bron: T-Mobile Netherlands B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 26 juni 2009, 12:35
Bron: EZPress Telecom
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry