Nieuwe vrouwenzender TLC op komst

25/03
2011
Discovery Networks, het moederbedrijf van Discovery Channel, lanceert op 4 juli de vrouwenzender TLC in Nederland. Het station zal dagelijks vanaf 18.00 uur te zien zijn op het kanaal van Animal Planet en heeft daarmee volledige dek- king in Nederland. Dat heeft Discovery vrijdag laten weten. TLC zal zich richten op vrouwen tussen de 25 en 39 jaar, een doelgroep waarin ook Animal Planet goed scoort. “Animal Planet is overdag in die doelgroep de zesde zender“, zegt een woordvoerster.

TLC is een volledig Nederlandse versie van Discovery’s internationale vlaggenschipzender TLC met Nederlandstalige programma’s, promo’s en commercials. Enkele programma’s zijn de reallifesoap van de Amerikaanse politica Sarah Palin, het realityprogramma `Kell on Earth’ over de wereld van mode en de ziekenhuisserie Offspring. “In de komende maanden zal steeds meer over de programmering bekend worden gemaakt. Ook lokale versies van internationale programma’s behoren tot de mogelijkheden“, aldus de zegsvrouw.

Jochem de Jong, algemeen directeur van Discovery Networks Benelux, is blij met de komst van TLC. “TLC vormt een sterke aanvulling op de Animal Planet-programmering en daarom verwachten wij dat TLC een uitgelezen kans vormt om nieuwe kijkers te trekken. We streven naar een voortrekkersrol op het gebied van vrouwenprogrammering, net zoals we die verworven hebben voor mannen met Discovery Channel.”

De Jong denkt dat de zender ook een commercieel succes zal zijn. “Wij doen uitgebreid onderzoek naar de Nederlandse vrouw en ik ben er trots op dat we de kans krijgen een zender neer te zetten die beantwoordt aan haar behoeften. Bovendien bevestigt het feit dat de eerste campagnes van grote vrouwenmerken bij ons binnen zijn dat er ook bij adverteerders de behoefte bestaat aan een duidelijk geprofileerde vrouwenzender.”

Door de komst van TLC zal het niet meer mogelijk zijn om `s avonds naar Animal Planet te kijken. “Discovery Networks is bezig met de uitrol van Animal Planet HD, een 24-uurs kanaal met de mooiste Animal Planet programma’s in full HD beeldkwaliteit“, meldt de zegsvrouw.

Datum: vrijdag 25 maart 2011, 11:45
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry