CBS Inflatie licht gedaald naar 19 procent

10/03
2011
DEN HAAG (EZPress) - De inflatie is in februari iets gedaald en uitgekomen op 19 procent. In januari waren de consumentenprijzen nog 20 procent hoger dan een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

De inflatie daalde vooral door de prijsontwikkeling van communicatie. In februari 2010 stegen de prijzen van telefoon en internetdiensten. Dit heeft een jaar lang een verhogend effect gehad op de inflatie. Dit effect is nu uitgewerkt.

Voedingsmiddelen en alcoholvrije dranken werden duurder maar de prijsstijging bleef lager dan de inflatie. In februari waren deze producten 14 procent duurder dan een jaar eerder. Dit kwam vooral door de prijsstijging van vers fruit en koffie.

Benzine en diesel waren flink duurder aan de pomp. In de loop van februari zijn de prijzen gestegen. De prijs voor Euro95 lag in februari 10 procent hoger dan een jaar eerder en kwam gemiddeld uit op 1597 euro per liter. Diesel kostte in februari gemiddeld 1313 euro per liter.

In februari bleef de inflatie volgens de Europees geharmoniseerde methode HICP in Nederland 20 procent. Volgens Eurostat is de inflatie in de eurozone in februari opgelopen naar 24 procent. Dit is 01 procentpunt hoger dan in januari. Vanaf december 2009 is de prijsstijging in de eurozone hoger dan in Nederland.

Einde bericht

Bron CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 10 maart 2011, 09:35
Bron: EZPress Telecom
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry