Minister Hillen bezoekt mariniers Doorn

01/03
2011
Defensieminister Hans Hillen heeft gisteren een bezoek gebracht aan het Mariniers Trainingscommando (MTC) op de Van Braam Houckgeestkazerne te Doorn. De bewindsman sprak er onder meer over de eventuele inzet van mariniers op koopvaardijschepen.

Het gesprek met de planningroep die zich bezighoudt met een mogelijk ‘Vessel Protection Detachment’ ter bescherming van de Nederlandse koopvaardij, sluit aan bij de uitspraken die Hillen vorige week deed in Boedapest. Hij riep daar tijdens een informele EU-top op tot een robuuster optreden tegen piraterij.

MTC

Na ontvangst door de commandant Korps Mariniers, brigadegeneraal Rob Verkerk en de commandant MTC, kolonel Rolf Springer, kreeg de minister een korte briefing over de korpsorganisatie, de trainingsfilosofie en de inzet van het trainingscommando. Dit onderdeel heeft de operationele eenheden van het Korps Mariniers onder zich en bereidt ze voor op wereldwijde inzet. In een gesprek met de militairen kwam bijvoorbeeld de mariniersinzet in Afghanistan en bij de piraterijbestrijding aan bod.

Datum: dinsdag 1 maart 2011, 14:39
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry