OM eist anderhalf jaar cel en tbs in hoger beroep steken medewerker drogisterij Middelburg

24/02
2011
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep anderhalf jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 23-jarige man uit Middelburg die ervan wordt verdacht op 9 maart 2009 in Middelburg een medewerker van een drogisterij met een mes in het gezicht te hebben gestoken toen deze de verdachte aansprak op zijn winkeldiefstal. De verdachte wordt daarnaast verdacht van vernieling van een scooter, verzet bij aanhouding en belediging van agenten. De rechtbank te Middelburg veroordeelde de verdachte voor deze feiten tot 2 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De verdachte stelde tegen deze uitspraak hoger beroep in.

De medewerker van de drogisterij wilde de verdachte aanhouden ter zake van de door verdachte gepleegde winkeldiefstal. De verdachte probeerde aan deze aanhouding te ontkomen door met een mes te zwaaien. De verdachte heeft hierbij in het gezicht van de drogisterijmedewerker gestoken, waardoor deze ernstig letsel heeft opgelopen.

De advocaat-generaal heeft in hoger beroep een lagere gevangenisstraf geëist dan door de rechtbank is opgelegd omdat deskundigen in hoger beroep hebben geconcludeerd dat de verdachte sterk verminderd toerekeningsvatbaar is.

Uitspraak (naar verwachting) op 10 maart 2011.

Datum: donderdag 24 februari 2011, 18:17
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Middelburg, Zeeland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry